I. izborna konvencija Foruma seniora Vukovarsko-srijemske županije

Dana 29. svibnja u Gradskoj vijećnici u Vukovaru održana 1. Izborna Konvencija Socijaldemokratskog Foruma seniora SDP-a Vukovarsko-srijemske županije.  Izabran je Županijski Odbor Foruma: predsjednik Drago Majstorović iz Vinkovaca, podpredsjednik Stevo Grbatinić iz Vukovara, tajnica Ivanka Rožić iz Jarmine te članovi  Ivan Galić, Ljuban Bjelajac, Vinko Erak, Josip Kiš iz Vukovara, Melita Palaveršić, Josip Bošnjak iz Vinkovaca, Franjo Tucaković i Ivan Maršić iz Otoka, Antun Dragičević iz Starih Mikanovaca i Zlatko Orlovčić iz Trpinje.

Konvenciji su nazočili Predsjednik ŽO SDP-a VSŽ-e i Saborski zastupnik Željko Sabo, predsjednik FS SDP-a RH Dušan Plećaš, predsjednica GO FS SDP-a RH Senka Šparica Živoder, mr.sc.Marija Orlić autorica ankete o socijalno-zdravstvenom položaju umirovljenika te predsjednici i tajnici mogih GO I OO SDP-a VSŽ-e

Kao svoj doprinos osmišljavanju i provedbi programa SDP-a i pobjedi na parlamentarnim izborima  Socijaldemokratski forum seniora pripremio je i osmislio te od 01.listopada 2010. god. do 01.listopa 2011. provodio anonimnu anketu o socijalnom položaju umirovljenika i starijih osoba u svim općinama gradovima i županijama RH pa smo tako u RH anketirali 22.543 osobe  a u Vukovarsko-srijemskoj županiji 1.025 osob a rezultate je prisutnima predstavila njena autorica mr.sc. Marija Orlić i predsjednik FS SDP-a prof. Dušan Plećaš.

Danas u RH imamo  1.2015.423  umirovljenika sa odnosom prema zaposlenima  1 : 1.20  i prosječnom  mirovinom od  2.151.33 kn što  čini  40.30% isplaćene prosječne neto plaće.

VSŽ se sastoji od pet (5) gradova i dvadeset šest (26) općina i sa nešto više od 180.000 stanovnika od čega je gotovo 80.000 osoba starijih od  60 godina. VSŽ ima 41.149 umirovljenika, najmanje u općini Bogdanovci 206 a najviše u općini Ivankovo 1.423 a po gradovima je to: Otok 1.128  Županja 2.220 Vinkovci 8.100 te najviše Vukovar  8.677.

Rezultati ankete iskustvo i spoznaje do kojih smo došli u izravnim i neposrednim kontaktima sa umirovljenicima i osobama treće životne dobi pokazuju da  anketa pored statističkih pokazatelja ima iznimno dragocjene analitičke pokazatelje o statusu i položaju umirovljenika te dostupnosti institucija zdravstvene i socijalne skrbi koji će poslužiti stručnim i znanstvenim odborima SDP-a na svim razinama organiziranja i našim partnerima iz koalicije „Savez za promjene“ za jedan duži vremenski rok.

Slike sa konvencije možete pogledati u našoj >> Galeriji <<


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.