Humanitarna akcija SDFŽ GO Vinkovci „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

IMGP5132Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci (SDFŽ) organizirao je 4. travnja 2015. u periodu od 10 do 12 sati, u središnjem gradskom parku Vinkovaca, humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Članicama SDFŽ GO Vinkovci pridružili su se županijski i gradski vijećnici, te saborski zastupnik mr.sc. Damir Rimac. Akciju su podržali i brojni građani i građanke Vinkovaca, koji su dobrovoljnim novčanim prilozima kupovali omiljeni Anin cvijet – tulipan.

Spomenuta humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske organizirana je na razini cijele Hrvatske, a koordinirana je od strane medicinskog direktora Zaklade prof.dr.sc. Miranda Mrsića. Socijaldemokratski forum žena GO Vinkovci ove je godine prepoznao važnost akcije, te se stoga i uključio u njenu organizaciju.

Prikupljena novčana sredstva biti će uplaćena na račun Zaklade Ane Rukavine. Na taj način, SDFŽ GO Vinkovci sudjeluje u daljnjem razvoju Registra krvotvornih matičnih stanica, a samim time i u uspješnom radu Zaklade.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada prije osam godina, organizirala 264 akcije upisa u Registar na kojima se upisalo više od 46.000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 44.000 tipizirano. Iz hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile šansu za život, odnosno provedene su 44 transplantacije matičnih stanica od hrvatskih darivatelja.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske dao je velik doprinos razvoju Registra.

Veselimo se što su vinkovčanke i vinkovčani svojim donacija podržali ovu akciju, te još jedanput pokazali svoju humanost.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.