Humanitarna akcija FŽ SDP-a GO Vinkovci i FŽ SDP-a Sesvete

U subotu 09.04.2011. godine Forum žena SDP-a GO Vinkovci ugostio je 60-tak članica Foruma žena Sesvete iz Zagreba, Donje i Gornje Dubrave, te Foruma žena Podsused Vrapče.

U suradnji sa navedenim Forumima Forum žena SDP-a GO Vinkovci organizirao je posjet Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” u Vinkovcima kojom prilikom je štićenicima Centra uručena veća donacija odjeće, obuće, hrane i kozmetike.

Na inicijativu Foruma žena mjesne organizacije SDP-a Sesvete iz Zagreba, te u suradnji s Forumom žena Dubrava i mnogim članovima i članicama SDP-a prikupljene su donacije koje su razveselile štićenike i štićenice Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija” koji se tamo nalaze na stalnom i tjednom smještaju, te dnevnom poludnevnom i povremenom boravku.

Osim humanitarnog, ovaj posjet Vinkovcima važan je, kako je istaknula predsjednica Foruma žena SDP-a mjesne organizacije Sesvete Mirta Grgić, i stoga što se želi odati duboko poštovanje napaćenom dijelu Hrvatske čiji su stanovnici podnijeli ogroman teret ratnih zbivanja, a nisu dovoljno apostrofirani u programima razvoja Republike Hrvatske.

Cilj ove zajedničke akcije i što bolje povezivanje Foruma žena, te razmjena iskustava u radu i dogovora za buduću suradnju, ali i prilika za međusobno prijateljsko druženje. Vrlo uspješna zajednička akcija Foruma žena SDP-a Sesvete i Foruma žena SDP-a GO Vinkovci početak je buduće kvalitetne suradnje ovih Foruma i ubuduće, a kao slijedeći korak u toj suradnji je pozivnica Forumu žena SDP-a GO Vinkovci na humanitarnu gulašijadu koja će se održati u listopadu ove godine u Sesvetama u svrhu prikupljanja pomoći za Caritasov dom za nezbrinutu djecu u Vugrovcu.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.