Hrvatskim braniteljima 50% iznosa za legalizaciju stambenih objekata

Tijekom jučerašnje 4. sjednice Sabora održano je aktualno prijepodne na kojemu su zastupnici postavljali pitanja premijeru Vlade, Zoranu Milanoviću i svim ministrima.
Saborski zastupnik Damir Rimac, kao član saborskog Odbora za ratne veterane je u svome izlaganju postavio sljedeće pitanje ministru branitelja Predragu Matiću:

“Poštovani gospodine ministre, poznata je činjenica da brojni hrvatski branitelji, unatoč nastojanjima države da riješi njihove probleme, još uvijek nemaju riješeno stambeno pitanje. Jedan dio njih živi u bespravno izgrađenim objektima, tj. u objektima bez valjane građevinske dozvole. Kroz legalizaciju bespravno izgrađenih objekata riješio bi se jedan dio tog problema, no postoji problem naknada koje mnogi nisu u stanju platiti. Može li država u rješavanju tog problema pomoći našim hrvatskim braniteljima?”

Ministar Matić rekao je kako ministarstvo aktivno skrbi o problemima braniteljima, pogotovo u stambenom pitanju. Dodao je kako je s izmjenama Zakona o legalizaciji bespravnih objekata, predloženo da branitelji, ako im je to jedini objekt koji im služe za stanovanje, budu oslobođeni 50 posto za njegovu legalizaciju. ‘Dobili smo potporu i puno razumijevanje, i nadam se da će to biti prihvaćeno’, odgovorio je ministar.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.