GO SDP Vinkovci obilježio Dan državnosti

Slika 4Povodom obilježavanja Dana državnosti Predsjedništvo i Gradski odbor Gradske organizacije SDP-a Vinkovci, na čelu sa saborskim zastupnikom i predsjednikom Gradske organizacije SDP Vinkovci mr. sc. Damirom Rimcem, je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa za sve poginule branitelje na središnjem Gradskom groblju u Kačičevoj ulici odalo počast svim zaslužnim za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Dan državnosti je blagdan kojim se obilježava donošenje povijesne Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske prije 23 godine, kojom je Republika Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom državom nakon provedenog referenduma o samostalnosti koji se održao 19. lipnja 1991. godine. U okruženju velikosrpskih prijetnji i inertnosti svjetske diplomacije, Hrvatski sabor je proglasio Republiku Hrvatsku, do tad u sastavu socijalističke Jugoslavije, suverenom i samostalnom državom. Tim činom, Hrvatska je pokrenula postupak razdruživanja od drugih jugoslavenskih republika i zatražila međunarodno priznanje. Istoga dana prije 23 godine Hrvatski sabor je donio i povijesnu Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Svečanim obilježavanjem Dana državnosti prisjećamo se povijesnih riječi tadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora – Žarka Domljana koji je nakon jednoglasnog izglasavanja samostalnosti rekao – „Rođena je država Hrvatska! Neka joj je dug i sretan život.“ I danas, 23 godine kasnije dužnost nam je prisjetiti se snage, odlučnosti i vjere u vlastite snage koje su hrvatski narod nosile u tim teškim i izazovnim vremenima kada se borilo za vlastiti život i opstanak. Ovo povijesno iskustvo treba nas nadahnjivati i danas kada je Hrvatska u teškoj ekonomskoj i gospodarskoj krizi.

Svim građankama i građanima Grada Vinkovaca upućujem iskrene čestitke povodom 23. obljetnice Dana državnosti uz nadu kako će nam ovaj dan učvrstiti vjeru u budućnost koja je pred nama – rekao je saborski zastupnik Damir Rimac.


1 comment to GO SDP Vinkovci obilježio Dan državnosti

  • GUBITNIK 2014

    Gospodo SDPeovci na čelu sa Milanovićem vrijeme da ostupite dok se još dade što spasit od našeg SDPea,novi crodemoskop HDZ 25,7%.SDP 17,8% ,ne Vama to nije dovoljno dok SDPe ne završi kao stranka statističke pogreške od jedno dva tri posto onda ćete shvatit da je došao kraj.Ali Vama većini nije ni stalo do SDPea vama su bitne funkcije i položaji,večina vas već ima rezervne položaje kod neminovnog poraza koji nam slijedi,a mi obični glasači vjerovatno ćemo plakat od muke kad nam se vrati ZNA SE.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.