FŽ SDP-a GO Vinkovci svim sugrađankama čestita 8. ožujak – Međunarodni dan žena!

Članice Foruma žena SDP-a GO Vinkovci i ove su godine na prigodan način obilježile Međunarodni dan žena i to podjelom 400 karanfila svojim sugrađankama. Osim podjele karanfila, ovom prigodom dijelile su i Crvenu kuharicu, koju su same osmislile i izradile, a koja je izazvala veliki interes među pripadnicima muškog spola kojima je i namjenjena.

Predsjednica Foruma žena SDP-a GO Vinkovci Martina Levaković Banović podsjetila je kako je SDP grada Vinkovaca kod izrade stranačkog programa za pojedina politička područja vodio računa o politici rodne ravnopravnosti i rodno osviještenom izričaju, ali je istaknula i  kako je upravo uravnotežena zastupljenost žena i muškaraca u donošenju političkih i javnih odluka pitanje potpunog uživanja ljudskih prava, socijalne pravde, te nužan uvjet za bolje funkcioniranje demokratskog društva.

Akciji Foruma žena pridružio se i Damir Rimac, kandidat za gradonačelnika grada Vinkovaca koji je tom prigodom istaknuo: „Rodna ravnopravnost nije samo osnovno ljudsko pravo, jer njeno ostvarenje ima izuzetne socio-ekonomske posljedice, a osnaživanje žena pozitivno utiče na razvoj gospodarstva, potiče produktivnost i razvoj države u cjelini. Za ostvarivanje rodne ravnopravnosti nužno je da žene i muškarci imaju jednake mogućnosti na tržištu rada i u gospodarskom životu, da su ekonomski nezavisni i da mogu sudjelovati u strukturama odlučivanja u gospodarstvu.“

Forum žena SDP-a GO Vinkovci naglašava kako su ravnopravnost na tržištu rada i jednaka ekonomska neovisnost za žene i muškarce, jednake plaće za jednaki rad, ravnopravnost u donošenju odluka, iskorjenjivanje rodno specifičnog nasilja, povećanje političke participacije žena, povećanje broja žena u svim tijelima odlučivanja, univerzalne vrijednosti, na kojima je utemeljeno i političko djelovanje Foruma žena SDP-a GO Vinkovci, kojima treba težiti već na lokalnoj razini što predstavlja ulog za bolju budućnost sutra.

Obilježavanjem Međunarodnog dana žena Forum žena GO SDP-a Vinkovci obvezuje se na nastavak djelovanja i ulaganja zajedničkih napora u svrhu ostvarivanja istinske ravnopravnosti žena i muškaraca kao jedne od najvažnijih civilizacijskih zadaća.

FŽ SDP-a GO Vinkovci svim sugrađankama čestita 8. ožujak – Međunarodni dan žena!

 


1 comment to FŽ SDP-a GO Vinkovci svim sugrađankama čestita 8. ožujak – Međunarodni dan žena!

  • Samo Vinkovci

    Svim ženama našega grada čestitam njihov dan! Gdje bismo bili bez vas? Tko to zna 🙂

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.