Foruma žena SDP-a Gradske organizacije Vinkovci održao humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Forum žena SDP-a Gradske organizacije Vinkovci dana 14. travnja 2018. u parku u centru Vinkovaca u periodu od 10 do 12 sati, organizirao je tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“.

Spomenuta humanitarna akcija Foruma žena SDP-a Hrvatske, organizirana je povodom Aninog rođendana na razini cijele Hrvatske, a Forum žena GO Vinkovci i ove se godine uključio u organizaciju iste.

Akciji su se pridružili u velikom broju građanke i građani grada Vinkovaca. Svi su oni dobrovoljnim novčanim prilozima kupovali upravo omiljeni Anin cvijet – tulipan.

Prikupljena novčana sredstva donirana su u Zakladu Ana Rukavina. Na taj način, Forum žena SDP-a GO Vinkovci sudjeluje u daljnjem razvoju Registra matičnih stanica, a samim time i u uspješnom radu Zaklade. Do danas je u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano preko 59 000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 53 000 tipizirano. Smatramo da je izuzetno važno nastaviti razvijati Registar, jer na taj način spašavamo ljudske živote.

„Izuzetno smo zadovoljne odazivom na akciju, te se ovim putem želimo zahvaliti svim Vinkovčankama i Vinkovčanima što su i ove godine pokazali svoje veliko srce, donirajući sredstva za tako plemenitu svrhu“ rekla je Nataša Čopčić, predsjednica Foruma žena GO SDP-a Vinkovci.