Forum žena darivao Udrugu slijepih Vukovarsko-srijemske županije

U srijedu 27. ožujka Forum žena GO SDP-a Vinkovci posjetio je Udrugu slijepih Vukovarsko-srijemske županije i tom prigodom darivao najmlađe uskrsnim paketima.  Predsjednica Foruma žena Martina Levaković Banović tom prilikom je istaknula kako je SDP grada Vinkovaca prije negoliko godina prema Gradskom vijeću pokrenuo inicijativu o postavljanju zvučne signalizacije na sve semafore u gradu, a kako inicijativa nije prepoznata treba nastaviti raditi na osiguranju pješačke komunikacije slijepih i slabovidnih osoba na raskrižjima, ali pratiti i podržati i druge potrebe i probleme koji se mogu riješiti samo zajedničkim naporima. „Samo cjelokupnim osnaživanjem članova Udruge, ali i cijeloga društva u znanjima i vještinama zadovoljit će se potrebe te na taj način potaknuti međusobni rast i razvoj što vodi kvalitetnijem življenju u cjelini“ rekla je Martina Levaković Banović.
Razgovaralo se i o socijalnim uslugama u gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji te mogućim budućim zajedničkim inicijativama, o toleranciji i prihvaćanju različitosti koja nas obogaćuje čineći život punijim i sadržajnijim, te zakonskim osnovama i načinima ostvarenja prava i mogućnosti koje proizlaze iz invaliditeta.


Anica Birač, kandidatkinja SDP-a za županicu Vukovarsko-srijemske županije naglasila je kako cjelokupno društvo mora iskoristiti sve raspoložive resurse kako bi se osigurali programi koji slijepim i slabovidnim osobama omogućuju aktivno društveno sudjelovanje i neovisnost, a sve kako bi se i postigao napredak u zajednici u omogućavanju pristupačnosti i prilagodbi javnih prostora, zgrada, ustanova i ostalih objekata javne namjene.
Predsjednik Udruge slijepih Vukovarsko-srijemske županije Ivan Ćavar zahvalio je Forumu žena GO SDP-a Vinkovci koji svake godine dariva djecu paketićima te poželio u budućnosti još bolju suradnju.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.