Farsa na sjednici Gradskog vijeća u Vinkovcima u režiji Senka Bošnjaka

Na sjednici Gradskog vijeća grada Vinkovaca, održanoj 03. ožujka 2011. kao točka dnevnog reda nije uvršten zahtjev svih članova oporbe, točnije više od 45 % svih vijećnika, da se raspravlja o funkcioniranju mjesne samouprave u Vinkovcima.

Budući da je riječ o vrlo važnoj temi za razvoj grada, namjera  kluba vijećnika SDP-a bila je otvoriti raspravu o dosadašnjem nefunkcioniranju Mjesnih odbora, posebno jer se radi o neusklađenosti sa zakonom RH.

Osim što je odbijena točka dnevnog reda, vijećnicima oporbe nisu dostavljeni ni odgovori na prethodno postavljena pitanja, uz obrazloženje kako za to nema potrebe i  kako ”Gradsko vijeće do sada nije analiziralo rad mjesne samouprave jer za ovo nema uporišta u Zakonu i Statutu”. Riječ je o neistinama jer Gradsko vijeće ima pravo raspravljati o načinu funkcioniranja Mjesnih odbora.

Nažalost, na samoj sjednici  Gradskog vijeća, predsjednik Vijeća, g. Senko Bošnjak nastavio je sa opstrukcijama rasprave na navedenu temu, što se nastavilo i vrijeđanjem oporbe. Na taj način vijećnici SDP-a bili su prinuđeni napustiti sjednicu Vijeća, nedozvoljavajući da se ona pretvori u farsu vladajućih.

Zbog svega, građanima Vinkovaca uskraćeno je pravo da ozbiljno sudjeluju u radu Mjesnih odbora u kojima žive i na taj način doprinose razvoju svoga grada i svoje životne sredine.

Još jednom sa žaljenjem moramo konstatirati kako je vladajućoj koalicija jedini interes podjela fotelja i mandata. Standard građana evidentno nije tema njihovih prioriteta.


1 comment to Farsa na sjednici Gradskog vijeća u Vinkovcima u režiji Senka Bošnjaka

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.