E sad je previše!

Na prošloj sjednici gradskog vijeća,  izvršen je još jedan rebalans proračuna.  Naime, proračunski prihodi povećani su za 700.000 kn. Da ne bude zabune, nije riječ o boljem punjenju gradske blagajne, već o donaciji jedne hrvatske tvrtke gradu Vinkovcima.

Međutim sada dolazimo do same srži kako trenutna vlast razmišlja i djeluje. 500.000 kn od toga iznosa dan  je nogometnom klubu HNK Cibalia. Ostatak je u manjim iznosima raspoređen drugim športskim udrugama. Da stvar bude gora, radi se neplaniranom novcu koji dolazi nakon poskupljenja vrtića i grijanja i umjesto da se utroši na saniranje navedenih poskupljenja odlazi u ruke privilegiranih pojedinaca. Da ne govorimo o prethodnim rebalansima kada su drastično smanjena izdvajanja za socijalne potrebe. Ako to nije nepravda, onda zaista ne znamo što jeste.

Još je veće licemjerje gradonačelnika, koji se stalno poziva na sintagmu, kako su Vinkovci     ”Grad prijatelj djece”.

S druge strane, u izvješću o punjenju proračuna jasno je vidljivo kako i nakon dva izvršena rebalansa prihodi nemaju planiranu dinamiku punjenja. Drugim riječima biti će još poskupljenja i smanjenja plaća zaposlenicima ovisnim o Gradskoj upravi.

U ovoj gesti aktualne vlasti  jasno je dano objašnjenje zašto se grad Vinkovci, ali i cijela Hrvatska nalaze u ovakvoj situaciji. Jer se svjesno i namjerno ne vodi računa o široj društvenoj zajednici već o interesima uske skupine pojedinaca.

Mi, vijećnici SDP-a ljudski smo zgroženi ovakvim postupcima gradonačelnika, ali i vijećnika pozicije u Gradu, jer su potpuno svjesni kako čine nemoralne i neodgovorne stvari prema svojim sugrađanima. U tome je njihova odgovornost još i veća.

Iz tog razloga pozivamo sve građane na izbore 04. prosinca kako bi ovakvoj situaciji konačno došao kraj.


1 comment to E sad je previše!

  • slaven vk

    neznam koliki je poticaj grada za vrtiće ali mislim da sam vidio negdje oko 450 kuna što dovodi da bi se moglo sa tim novcem platiti 1550 mjeseci da gradska djeca idu u vrtić(jer ostatak daju roditelji) čime bi grad imao neko vrijeme za razmišljanja kako dalje namakniti novac i time nebi moralo biti poskupljenja.ma nemora svih 700 000 kuna.nek ide dio i ljudima koji zapošljavju druge da se trend otkaza malko zaustavi,ali ne oni daju novac gubitašima i kako se navodi privilegiranim pojedincima koji za par mjeseci neće ni osjetiti da su išta dobili.grad nam je socijalno totalno neosvješten i dok budem boravio tu neču se miriti sa takom politikom.žao mi je što se nema razumjevanja za roditelje i buduće stanovnike ovoga grada i nadam se da će se nakon izbora stvari(nemora biti drastićno jer je to trenutno nemoguće) promjeniti.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.