Danas je Majčin dan!

Povodom obilježavanja Majčinog dana, posvećenog upravo majkama, Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci (SDFŽ) odlučio se i ove godine osvrnuti na značaj majke u životu svakog čovjeka.

Majčin se dan u većini zemalja svijeta obilježava u svibnju. Prva obilježavanja ovog praznika sežu još u davna vremena, u doba Grka i Rimljana. Upravo na taj dan milijuni ljudi diljem svijeta, u čak 140 zemalja, koriste priliku kako bi odali počast i zahvalili se majkama koje su im pružile život, odgojile ih te im bile najveća podrška tijekom života u svim životnim situacijama. Svim proslavama Majčinog dana zajedničko je samo jedno: iskazati ljubav i zahvaliti se majkama za sve ono dobro što su nam pružile u životu.

Majka je središnja a ujedno i najvažnija ličnost u životu svake osobe. Ona je najjači oslonac svakom djetetu, ali i čovjeku općenito. Majci se uvijek obraćamo u onim najljepšim, ali i najtežim životnim trenucima. Također, za normalan psihofizički razvoj djeteta od samog rođenja, presudan je kvalitetan odnos majke s djetetom. Ukoliko je ta ravnoteža na relaciji majka – dijete nečim narušena, posljedice koje iz toga proizlaze, dugoročne su, te ostavljaju traga na osobi ne samo tijekom djetinjstva, već i kroz čitav život.

Upravo zbog toga, članice Socijaldemokratskog foruma žena željele su podsjetiti na važnost majčinstva i podsjetiti se na najvažniju osobu u životu svakog od nas, a to je majka.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.