Dan ružičastih majica

Dan Ružićastih majica 2017Hrvatski sabor je prije nekoliko dana proglasio 22. veljače – Dan ružičastih majica, kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Forum mladih SDP-a Vinkovci može se s ponosom pohvaliti kako je i ranije prepoznao društvenu važnost ukazivanja na problematiku vršnjačkog nasilja te obilježava Dan ružičastih majica već treću godinu za redom.

Stoga je Forum mladih SDP-a Vinkovci zajedno s kandidatkinjom za gradonačelnicu Vinkovaca, dr. Marijom Bekavac poslao poruku „Stop nasilju!“. Ukazujući građanima Vinkovaca na važnost prepoznavanja i prevencije nasilja među vršnjacima.

„Vjerujem kako će u narednom razdoblju Grad Vinkovci i službeno postati partner začetnika ove ideje, Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Svjesni smo da je vršnjačko nasilje sveprisutno u našim školama te je jedan od mojih ciljeva, kao gradonačelnice, provoditi redovite edukacije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama kako bi od ranog doba rasta i razvoja utjecali i učili djecu i učenike na pozitivne oblike ponašanja među vršnjacima i na vrijeme spriječili bilo kakvu vrstu nasilja“, rekla je dr. Marija Bekavac, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Vinkovaca.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Alen Petrinović ističe kako je prema statistici „svako četvrto dijete izloženo nekom obliku nasilja, te je cilj akcije podignuti svijest o problemu vršnjačkog nasilja koje je nažalost, i previše prisutno u našem društvu.“


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.