Dan narcisa

NOVAPovodom obilježavanja Dana narcisa, posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci (SDFŽ) organizirao je stručno predavanje.

Predavanje je održano 22.03.2015. u 17,00 sati u službenim prostorijama Gradske organizaciji SDP Vinkovci na temu „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke“.

Rak dojke  najčešći je zloćudni tumor kod žena u svijetu , koji nastaje kad normalne žljezdane stanice dojke promijene svoja svojstva, te počnu nekontrolirano rasti, umnožavati se i uništavati okolno zdravo tkivo.  Prema podatcima Registra za rak Hrvatske (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2100 žena.U Hrvatskoj od raka dojke godišnje umire preko 800 žena. Najčešće obolijevaju žene iznad 50. godine života, ali mogu i žene mlađe dobi.

Potpredsjednica SDFŽ GO Vinkovci dr. Marija Bekavac istaknula je da je  Dan narcisa prilika da se opet naglasi kako je rak dojke moguće otkriti u ranoj fazi, a više od 90 posto žena može se izliječiti ako se dijagnoza postavi na vrijeme i ispravno se liječi.

Stručni predavač dr. Mario Begović spec. kirurg  educirao je prisutne žene o ranom otkrivanju i kirurškom liječenju raka dojke. Naglasio je kako se redovitim samopregledom dojki, najlakše može zapaziti neuobičajene promjene, a time i sebi spasiti život.

Nakon predavanja uslijedila su pitanja i rasprava o temi.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.