Damir Rimac sugrađanima čestitao Očev dan

Father Daughter DancePoštovani sugrađani, dragi očevi

iako je u našem narodu puno popularniji Majčin dan na današnji dan se slave svi očevi, njihovo očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Najčešće se slavi treće nedjelje u lipnju u 52 zemlje u svijetu i nadopunjuje Majčin dan. Ono što je karakteristično je da se u različitim zemljama svijeta obilježava drugog datuma. Prvi očev dan je održan 19. lipnja 1910. godine potaknut naporima Sonore Smart Dodd u mjestu Spokane, država Washington (SAD),nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo preko 250 očeva, te je kći jednog od njih zamolila lokalnog pastora da održi misu za sve njih. No prva čestitka sina ocu za njegov poseban dan stara je gotovo 4 tisuće godina i potječe iz drevnog Babilona.

U ovome mjesecu koji je na poseban način posvećen Svetom Josipu, negdje oko blagdana tog sveca slavi se i Očev dan – u Hrvatskoj, Lihtenštajnu i Italiji slavi se upravo danas – 19. ožujka. Na žalost, naš gradonačelnik Mladen Karlić jednostavno ne zna ili ne želi iskoristiti ovakve prigode za komunikaciju sa svojim sugrađanima, iako je i on otac kao što sam i sam, stoga koristim ovu priliku da svim sugrađanima koji su očevi ili se tako osjećaju čestitam ovaj dan uz napomenu da smo svi mi imali očeve ili smo trenutno u ulogama očeva. Osjećaje koje gajimo ne treba zaboraviti, a ulogu očeva u društvu treba stalno i uvijek isticati.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.