Damir Rimac najavio kandidaturu za gradonačelnika i novi smjer za Vinkovce

Izvor: www.cibalia.com.hr

Na konferenciji za medije, 15. listopada 2012.godine, u službenim prostorijama vinkovačkog SDP-a, uz podršku Predsjedništva GO SDP-a Vinkovci, saborski zastupnik i predsjednik vinkovačkog SDP-a, mr.sc. g. Damir Rimac objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima. Povodom kandidature i nakon službenog predstavljanja gospodin Rimac je u svom govoru istaknuo slijedeće:

„Poštovane kolege novinari, dopustite da vas prije svega u svoje osobno ime i u ime GO SDP-a, a i svih predstavnika koji su bili prije mene pozdravim. Pozvali smo vas na ovu tiskovnu konferenciju kako bismo najavili novi smjer za Vinkovce. Naime, ja bih ovom prilikom želio najaviti svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Vinkovaca na sljedećim lokalnim izborima 2013. godine ispred SDP-a kao stožerne stranke.

Ovom prilikom pozivam sve građane, udruge, političke stranke i sve zainteresirane da nam se priključe i da zajednički radimo. Naglašavam zajednički radimo na dobrobit grada Vinkovaca i za bolje sutra naših sugrađana. Naša vizija su Vinkovci po mjeri svih građana, dakle ovaj grad treba biti otvoren, ne treba biti zatvoren. Za nas je grad institucija  koji će partnerski sudjelovati u izgradnji modernog gospodarstva, ne samo pasivno oporezivati one koji žele raditi.  Grad koji će osigurati obrazovanje svakom djetetu da ispuni sve svoje potencijale.  Grad u kojem će svi imati posao.

Mora biti na usluzi apsolutno svima. Kako medijima, tako kulturnjacima, sportskim organizacijama, ali i običnim građanima grada Vinkovaca. Na tom putu postoje tri ključna izazova.

Prva stvar je ponovno izgraditi gospodarstvo grada Vinkovaca, kao jedan od glavnih i vodećih gradova u regiji. Drugi ključni izazov je smanjiti nezaposlenost, odnosno unaprijediti javne servise grada Vinkovaca. Treći cilj je obnoviti shvaćanje politike, jer politika treba biti jedan častan posao, jedan posao koji će biti odgovoran, a ne posao kojim će se baviti svi kojima padne napamet.

Ja i svi članovi SDP-a smo svjesni kakva je situacija u kojoj živimo u gradu Vinkovcima i da je vrlo teško. Zaista ćemo nastojati prikazati i ostvariti sve naše ideje.

Želim poručiti svim građanima grada Vinkovaca da smo svjesni svoje odgovornosti i da stojimo na usluzi svima njima. Cilj nam je ovaj grad unaprijediti, cilj nam je ovaj grad razviti i otvoriti za sve investicije. Činjenica je da ovaj grad nije imao kvalitetne investicije preko 20. godina. Još jednom pozivam sve zainteresirane da se uključe u naš projekt i svojim djelovanjem doprinesu boljem životu u našem gradu.“

Na samom kraju svoga govora, gospodin Rimac parafrazirao je jednog Vinkovčanina i naglasio da je konačno došlo „vrijeme da se krene“.


5 comments to Damir Rimac najavio kandidaturu za gradonačelnika i novi smjer za Vinkovce

 • pipo

  Moj izbor. Dosta je ovih lopuza koji jos uvijek vode ovaj grad, ali nadam se da je i njima dosao kraj. Damire vrati dostojanstvo svojim sugradjanima.

 • valy

  ?????????? !!!!!!!!!

 • katy

  Gospodine Rimac mislim da je vrijeme da napokon krenete malo žešće, jer vrijeme neupitno teče , problemi se nižu jedan pokraj drugog, bojim se da glasaći nepočnu odustajati od svega pa i od sdp-ea ,jer hdz ima svoje birače što god da se desi i oni će uvijek glasati za njih .Jer bojim se da ćemo i dalje biti u opoziciji jer moji prijatelji koji su glasali za vas sigurno to neće ponoviti jer su razočarani politikom, za to vas molim za svi zajedno krenemo da vratimo dostojanstvo ovom gradu!

 • valy

  Ako ništa drugo niste napravili za kuću Ivana Kozarca barem mu odnesite cvijeće i zapalite sviječu na njegov grob ako ni to niste u stanju onda niste zaslužili vladat ovim gradom!

 • Napokon su gospoda iz SDP-a shvatili da bez dragovoljaca i ostalih branitelja a pogotovo umirovljenika nemogu srušiti ovu Vinkovačku vlast(krast).Ljudi pa u Vinkovcima ima 8000 umirovljenika a nitko ih ne zastupa u Vinkovačkom Gradskom viječu a manjine bez obzira koliko ih ima imaju svoje predstavnike.SDP drži te se umirovljenika i eto glasova i pobjede.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.