Damir Rimac: “Izađite na referendum 22. siječnja”

Poštovani građani Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije,

ovim putem Vas želim pozvati da u što većem broju izađete na referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji  koji  će  se  održati  u  nedjelju  22.  siječnja  te  na  taj  način  pokažete  da  Vam  je  stalo  do  neposredne demokracije u sredini u kojoj živite.  Skupa se izjasnimo za ulazak Hrvatske u tu asocijaciju jer osobno smatram da je sudjelovanje u europskim instucijama i procesima odlučivanja u interesu Hrvatske, građana Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Vjerujem kako će Hrvatska, Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija ulaskom u Europsku uniju ostvariti sve svoje ciljeve upravo kroz članstvo u Europskoj uniji, ali i kako će se smanjiti velike regionalne razlike koje sada postoje i koje naš Grad i našu Županiju trenutno svrstavaju na začelje svih analiza.

Europska unija se trenutno nalazi u gospodarskoj krizi kao i ostatak svijeta, ali je unatoč tome još uvijek najbolje organizirana zajednica koju je civilizacija osmislila, predvođena Njemačkom i Francuskom. Europsku uniju danas čini 20 % svjetskog gospodarstva, a u njezinim granicama živi 7 % svjetskog stanovništva. Stoga i u toj činjenici treba ležati veliki interes da Hrvatska bude dio zajedničkog EU tržišta koje najviše ima za ponuditi i u kojem Hrvatska sa svojim tradicionalnim proizvodima i modernim idejama ima šansu.

Činjenica da je prosječna nezaposlenost unutar EU je manja od 8 % stimulira pozitivan pristup Europskoj uniji zbog slobodne mobilnosti ljudi, roba, usluga i kapitala.

Vaš saborski zastupnik
Damir Rimac


1 comment to Damir Rimac: “Izađite na referendum 22. siječnja”

  • Zoran

    Pozdrav našem “narodnom poslaniku”
    Kad ste to tako lijepo sročili,,što nam preostaje nego glasazi “ZA”,,,,,,,,

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.