Čestitka Foruma seniora povodom Međunarodnog dana starijih osoba

 

S V I M   U M I R O V LJ E N I C I M A   I   O S O B A M A

 S T A R I J E   Ž I V O T E   D O B I  

Č  E   S   T   I   T   A   M   O

 

  1.   L I S T O P A D A  M E Đ U N A R O D N I  D A N  S T A R I J I H   O S O B A  !                  

         Glavna skupština UN-a je odlučila da se  1. listopada posveti starijim osobama kako bi se njegovim održavanjem potaknula skrb i donošenje mjera, programa i aktivnosti kojima je cilj spriječiti zapostavljanje i siromaštvo osoba starije životne dobi i umirovljenika.

        Kako kada kriza i recesije trese cijeli svijet pa tako i Republiku Hrvatsku upravo umirovljenici i starije osobe treće životne dobi podnose najveći teret  živeći u stalnoj opasnosti od siromaštva i neadekvatne i neučinkovite socijalne zaštite.

       Stoga na današnji dan podsjećamo da je hrvatski sabor prihvatio i ratificirao „Europsku Socijalnu Povelju“ i „Dodatni Protokol Europskoj Socijalnoj povelji“, veoma važan za starije  osobe  gdje  se  u   članku 4.  između ostalog kaže:

      „radi osiguranja učinkovitog ostvarivanja prava starijih osoba na socijalnu zaštitu stranke se obavezuju da će usvojiti ili promicati, bilo izravno, bilo u suradnji s javnim ili privatnim organizacijama odgovarajuće mjere kojima je osobita svrha: omogućiti starijim osobama da što je moguće duže ostanu punopravni članovi društva, da slobodno izaberu svoj način života i vode neovisan život u svojoj uobičajenoj sredini te starijim osobama koje žive u ustanovama osiguraju odgovarajuću pomoć poštujući pritom njihov privatni život i sudjelovanje u odlučivanju o uvjetima života u tim ustanovama.“     

ZA PRAVEDNU HRVATSKU, ZEMLJU SOCIJALNIH PRAVA,

ZEMLJU KOJA ŠTITI I POŠTUJE  SVE SVOJE GRAĐANE !  

                                      

SOCIJLEDEMOKRATSKI FORUM SENIORA SDP-a

VINKOVCI


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.