Birači Vinkovaca ponovno namagarčeni

Na jučerašnjoj 8. sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca (održanoj 12. lipnja) ponovno su, po tko zna koji već put, birači Vinkovaca prevareni. Naime, vijećnik HSP-AS Tomislav Miličević, koji je u vijeću zamijenio Hrvoja Ničea, držao je kvorum na sjednici i omogućio HDZ-u izglasavanje proračuna i time daljnje obnašanje vlasti. Iako je prije godinu dana na lokalnim izborima HSP-AS izašao na izbore za grad Vinkovce tražeći promjenu vlasti uz slogan „NEMA PRODAJE“ izgleda da su zaboravili sitnim slovima pored slogana napisati kako isti vrijedi samo godinu dana.

 

Time je 792 glasača koji su im tada poklonili povjerenje izigrano, a građani Vinkovaca će ponovno gradskim novcem – jer tako je već dvadeset godina – na način na koji ćemo uskoro saznati, platiti najnoviju HDZ-ovu akviziciju. Da je Cibalia tako spretno kupovala igrače kao HDZ Vinkovaca vjerojatno ne bi ispala u treću ligu. Ali eto, nema novaca za sve.

Stoga SDP Vinkovaca poziva sve glasače Vinkovaca koji na bilo kojim sljedećim izborima namjeravaju glasati za HSP-AS svoj glas odmah daju HDZ-u, jer će se HDZ-u u konačnici i pripisati, a to će onda biti jeftinije i nama, i njima, i svim građanima Vinkovaca – osim naravno, zvijezdama prijelaznog roka.

Osim toga, vladajuća je većina HDZ–HSU–HSP-AS odbila SDP-ov prijedlog da kuću pokojnih Mitrovića, a koje je sada Grad Vinkovci vlasnik, iskoristi za gradske potrebe, npr. kao novi vrtić u mjesnom odboru „Lenije“, nego su je odlučili prodati na javnom natječaju.

Žustra se rasprava povela i između predsjednika vinkovačkog SDP-a Davora Benića i direktora Tehnološkog parka Vinkovci Josipa Gilje koji je podnosio izvješće o radu za 2017. godinu. Davor Benić je prezentirao vijećnicima kako se u izvješću o radu Tehnološkog parka (čija je glavna zadaća pomoći inovativnim tehnološkim tvrtkama u njihovu nastajanju) tehnološke tvrtke skoro i ne spominju – samo kao popis od 15 tvrtki od kojih su dvije gradske tvrtke – Promo Cibalae d.o.o. i Via d.o.o.!? Isto se tako i na web stranicama Tehnološkog parka ne mogu naći podaci o tim tvrtkama: Tko su? Čime se bave? Kako doći do njih?

Dok se ostali Tehnološki parkovi u Hrvatskoj na svojim web stranicama (a i u izvješćima prema osnivačima tj., gradovima) hvale svojim postignućima u radu s mladim tvrtkama u nastajanju, jer uspjeh tvrtke je i uspjeh Tehnološkog parka, u Vinkovcima je sve to obavijeno velom tajanstvenosti. Kao, ima ih, super su uspješni, ali ne bi da javnost zna za njih. Za ne povjerovati… Jednom riječju – Vinkovci.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.