Bez komentara…

Vinkovci su utvrda HDZ-a, ponose se tamošnji HDZ-ovci u uskršnjoj čestitci, ujedno i pozivnici na izbore za šefove mjesnih odbora. Ovu neobičnu čestitku potpisuje Tomislav Čuljak, jedan od moćnika koji upravljaju gradom na Bosutu, teško osiromašenom u zadnjih dvadeset godina.

Radi se, podsjetimo, o gradu gdje niti jedna druga stranka nije uspjela ostvariti značajniji izborni rezultat. Sudbina im je, dakle, manje-više jednopartijska zadnjih dvadeset godina, čime se još može podičiti Lika, rodni kraj Darka Milinovića. Sve je to moguće u Vinkovcima, unatoč rekordnoj nezaposlenosti, gospodarskom kolapsu i “slučajnosti” da je prva na odstrelu krize bila jedna od perjanica vinkovačke industrije – drvna industrija Spačva, prvo poduzeće u Hrvatskoj koje je po priznavanju da je i Hrvatska u krizi, podijelilo više stotina otkaza odjednom.

U svom obraćanju Čuljak navodi da se Hrvatska nalazi pred ulaskom u EU, no “u isto vrijeme u nama su ogorčenja i tuga zbog Haaga i sramotne presude našim herojima Domovinskog rata, Anti Gotovini i Mladenu Markaču“. Nakon što je to ustvrdio, Čuljak se koristi već prokazanim obmanama karakterističnim za HDZ – a te su da je presuda hrvatskim generalima ujedno i presuda protiv države, a ne samo visokorangiranih HDZ-ovaca:

“Osobito nas užasava kvalifikacija haških sudaca o udruženom zločinačkom pothvatu jer se time izravno udara u temelje Hrvatske (namjerna ili nenamjerna gramatička greška, op.a.) države i optužuje tvorac i otac naše Domovine, naš prvi predsjednik HDZ-a i predsjednik Republike Hrvatske – dr. Franjo Tuđman“, navodi Čuljak.

Nastavlja napadom na izdajnike (čitaj: Stjepana Mesića, op.a.), koji su mu poznati bez obzira što istraga koju je naredila njegova stranačka šefica Jadranka Kosor, nije niti počela, a pitanje je je li uopće i trebala početi, budući da se Hrvatska obvezala na suradnju s Haagom. Prijetnja povratkom komunista je, dakako, neizbježna, i trebala bi utjerati strah u kosti svakom građaninu oduševljenom dometima demokracije u najsiromašnijoj županiji u Hrvatskoj:

“Najviše boli što su ovakve teze podržavali i pojedinci koji su svojim svjedočenjima i predanim transkriptima i osobno doprinijeli stvaranju presude haškog suda, a nagrađeni su od hrvatskog naroda sa dužnosti predsjednika. Sve se ovo događa uoči parlamentarnih izbora i otvorenih piranja – tko će dobiti povjerenje naroda i hoćemo li dopustiti neku novu crvenu Hrvatsku. Veliki ispit pred našom strankom i svim članovima HDZ-a imamo 8. svibnja kada se održavaju izbori za Mjesne odbore”, navodi on.

Završna mu je misao kako se 8. svibnja polaže test, zbog čega poziva sve članove i članice HDZ-a da “izađu na biralište, povedemo svoje prijatelje i simpatizere i ostvarimo zajedno još jednu izbornu pobjedu” kako bi “ostali utvrda HDZ-a”.

A onda velika završnica:

“Vjerujem u sve vas jer ste vi snaga HDZ-a – pošteni, vrijedni, vjerni i odani članovi”.

Izvor: Net.hr


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.