15. Izvještajno–tematska skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske

2Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Hrvatske održao je 20. veljače 2016. u hotelu „Panorama“ u Zagrebu 15. Izvještajno-tematsku skupštinu naziva „Naših prvih 20 godina za naših sljedećih 20“. Tom prigodom svečano je obilježeno 20 godina od osnutka Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske.

Na Skupštini su osim delegatkinja prisustvovale brojne članice Foruma, saborske zastupnice, te vodstvo SDP-a predvođeno predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem.

Delegatkinje iz naše Gradske organizacije na Skupštini su bile Jelena Zlojić Retkovac (članica Glavnog odbora SDFŽ SDPH) i Nataša Čopčić (predsjednica SDFŽ GO Vinkovci), te kao gošća Dubravka Kraljević (bivša članica predsjedništva SDFŽ SDPH).

Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske, Gordana Sobol, osvrnula se na ključne trenutke koji su obilježile razdoblje od 20 godina rada Foruma. U proteklih 20 godina žene su se borile da postanu vidljive, mijenjale su društvo i odnose u njemu. Naglasila je da se nikada nećemo umoriti od traženja onoga što nam pripada „pola neba, pola zemlje, pola moći“.

I dalje se nastavlja naša politička borba za rodnu ravnopravnost, dokidanje svih oblika podčinjavanja žena, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u cijelome svijetu.

Na Skupštini su delegatkinje usvojile Izjavu i Programska načela SDFŽ-a, koji predstavljaju osnovu za rad Foruma u narednom razdoblju.

Svečani dio Skupštine obilježila je dodjela priznanja prvoj predsjednici SDFŽ-a SDPH Željki Antunović i predsjednici SDFŽ-a SDPH u dva mandata Mirjani Ferić-Vac.

 13


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.