12. obljetnica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Vinkovaca

go sdfž vk16. ožujka 2004. godine Klub vijećnika SDP-a Vinkovci pokrenuo je inicijativu da se u Gradskom vijeću grada Vinkovaca inicira formiranje Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Gradu. Cilj nam je ukazati na obilježavanje 12. godišnjice Povjerenstva, te pri tome naglasiti činjenicu kako je SDP, kao politička stranka, u svom djelovanju uvijek bio ispred ostalih kada su u pitanju prava žena i ravnopravnost spolova.

Socijaldemokratski forum žena (SDFŽ) Gradske organizacije Vinkovci zastupa mišljenje da žene moraju ravnopravno s muškarcima sudjelovati u donošenju političkih i ekonomskih odluka. Deklarativno isticanje kako je netko za ravnopravnost spolova treba pokazivati djelima, a ne samo riječima. Da je SDP ispred svih političkih stranaka u gradu i županiji govori činjenica da je 12. ožujka 2016. u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, održana 7. izborna Konvencija Gradske organizacije SDP-a Vinkovci, na kojoj je novoizabrano 8 članica Gradskog odbora. Od ukupnog broja članova/ica Gradskog odbora SDP-a GO Vinkovci, žene čine 53 %.

Smatramo da su u cijeloj Republici Hrvatskoj, u Hrvatskom saboru, ali i svim predstavničkim tijelima Vukovarsko-srijemske županije, žene i dalje u inferiornoj poziciji vezano uz broj mandata koji im pripada i koji trebaju konzumirati u političkoj participaciji. Stoga je uistinu nepobitna činjenica da je upravo SDP Gradske organizacije Vinkovci, uvijek bila izuzetno rodno osjetljiva stranka, kako u svom proteklom djelovanju, tako i sada.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.